+32 3 722 17 44 info@digitaleproefsleuf.be

Positiebepaling

positionering door landmeters
Meer technieken
Meting met totaalstation en grondradar

Positiebepaling door landmeters

Teccon hecht als landmeetbureau veel belang aan de correcte positionering van de vastgestelde ondergrondse objecten. Daarom worden al onze detectietechnieken gecombineerd met onderstaande landmeetkundige technieken. Op die manier leveren we plannen die voor de eindgebruikers het beste werkbaar en integreerbaar zijn in hun bestaande plannen.

We passen 3 methodes toe:

  • GNSS-ontvangers in open gebied. Zo kunnen onze plannen steeds in bijvoorbeeld L72-doördinaten en TAW-hoogtes worden gezet.
  • Totaalstations binnen en rondom gebouwen, in stedelijke gebieden en in beboste zones.
  • Omdat het niet altijd nodig is een plan op te stellen, kunnen we ook op terrein rechtstreeks de gevonden zaken markeren met piketten, verfmarkeringen,…

Van scan tot plan

De detectiegegevens en de daarbij horende positiegegevens worden gecombineerd tot plannen van de ondergrond. Op deze plannen wordt de positie en diepteligging van al de objecten weergegeven ten opzichte van de bestaande omgeving (gebouwen of andere referentiepunten) of in een bepaald stelsel.

Naast grondplannen worden soms ook doorsnedes of 3D plannen gemaakt. Deze plannen geven duidelijk de positie en diepteligging van kabels en leidingen t.o.v. elkaar weer.

 

Plan van de ondergrond

Onze gedetailleerde plannen van de bestaande toestand van zowel de bovengrondse als ondergrondse infrastructuur vormen de basis voor:

  • studies en ontwerp
  • graafschadepreventie
  • werfvoorbereiding
  • assetmanagement

Bespreek je vraag met onze experten!

Heb je een vraag over de opzoeking van ondergrondse objecten zoals kabels, leidingen, riolering of andere ondergrondse zaken?

Onze experten geven je graag advies.

Pin It on Pinterest

Share This