+32 3 722 17 44 info@digitaleproefsleuf.be

Traceerkabels en -sondes

Opzoeking van leidingen vanaf 1cm diameter
Meer technieken
traceerkabel

Traceren van leidingen en waterlopen

Bepaalde ondergrondse elementen zoals gestuurde boringen, glasvezelkabels, lege wachtbuizen, socarex leidingen,… zijn niet altijd gemakkelijk om op te sporen. Voor deze elementen gebruiken we onze traceerkabels. Dit zijn stijve duwkabels die een aparte sonde op het uiteinde bevatten.

 

Leidingen met een diameter vanaf 1cm

Deze kabels worden manueel in de te traceren leidingen geduwd. Door hun smalle diameter zijn deze traceerkabels al geschikt voor leidingen met een diameter vanaf 1cm. Hiermee kunnen we bijvoorbeeld ook kleine glasvezelkabels opsporen.

Deze systemen zijn ook geschikt om grotere en complexere zaken zoals diep gelegen ingebuisde of overwelfde waterlopen in kaart te brengen.

Van plaatselijke blokkade tot volledig tracé

Met deze kabels brengt Teccon volledige tracés in kaart. Maar ook voor detectie van blokkades gebruiken we deze apparatuur. Op de volledige lengte van de kabel of op de aparte sonde alleen plaatsen we een uniek signaal. Met onze radiodetectie detector sporen we dan het volledige tracé of de blokkade nauwkeurig op. Zowel de positie als de diepte worden bepaald.

Teccon markeert het gevonden tracé ter plaatse of meet de positie in voor verwerking tot een plan.

 

Bespreek je vraag met onze experten!

Heb je een vraag over de opzoeking van ondergrondse objecten zoals kabels, leidingen, riolering of andere ondergrondse zaken?

Onze experten geven je graag advies.

Pin It on Pinterest

Share This