+32 3 722 17 44 info@digitaleproefsleuf.be

Radiodetectie

opzoeking van ondergrondse geleiders

Opzoeking van ondergrondse geleiders

Radiodetectie is een techniek voor de opzoeking van ondergrondse geleiders zoals metalen kabels en leidingen. Stroomvoerende kabels produceren zelf een magnetisch veld. Dit veld wordt met radiodetectie gedetecteerd. We spreken dan van passieve detectie.

Wanneer dit elektromagnetisch veld niet aanwezig is wordt gekozen voor actieve detectie. Hierbij wordt een elektromagnetisch signaal met een radiofrequentie door middel van een zender overgebracht op de nabijgelegen leidingen. Dit signaal kan ook rechtstreeks worden aangebracht wanneer de leiding bovengronds zichtbaar is. Door met een ontvanger het terrein af te gaan, kan de leiding gelocaliseerd worden.

Toepassingen

Teccon bepaalt met behulp van radiodetectie de precieze locatie, het verloop en diepte van:

  • TV-kabels, telefoonkabels, elektriciteitskabels
  • Gietijzeren leidingen met kunststof afdichtingen
  • Stalen pijpleidingen, gasleidingen en waterleidingen
  • Stookolietanks

Totaaloplossing voor opzoeking van kabels en leidingen

Teccon combineert radiodetectie met grondradaronderzoek om een nog beter inzicht te verwerven in de opbouw van de ondergrond. Met de grondradar maakt Teccon een digitale proefsleuf die de positie van ondergrondse objecten weergeeft.

De grondradar en de radiodetectie zijn complementaire technieken. Met onze combinatie ‘radiodetectie – grondradar – GPS – totaalstation’ bieden wij een totaaloplossing voor het onderzoeken van de ondergrond.

Interesse?

Pin It on Pinterest

Share This