+32 3 722 17 44 info@digitaleproefsleuf.be

Opzoeking van stookolietank

Zonder graafwerk!
Meer toepassingen

Stookolietank buiten gebruik stellen

Bij privéwoningen werd in de afgelopen decennia vaak een verwarmingsketel op mazout ingewisseld voor centrale verwarming op gas. Hierbij werd de toegang tot de ondergrondse brandstoftank bedekt met aarde of verharding. De plaats van de tank is vaak niet meer gekend.

Wanneer de woning verkocht wordt moet een buitengebruikstellingsattest voorgelegd worden. Dit wordt aangeraden op te nemen in de verkoopsakte om zich in te dekken tegen bodemverontreiniging (zie VLAREM wetgeving). Deze wetgeving verplicht ertoe als een tank niet meer gekeurd is, deze te neutraliseren (reinigen en eventueel verwijderen of opvullen).

 

Ligging van de tank bepalen

Om de tank te neutraliseren en het attest te bekomen moet deze ondergrondse tank opgespoord worden. Teccon biedt de mogelijkheid om de tank te lokaliseren door middel van grondradardetectie. Hierbij wordt op basis van de radar-diepteprofielen de exacte locatie en geschatte afmetingen en volume bepaald. Ook kan de toegang tot het mangat gelokaliseerd worden.

Op deze manier kan onnodig graaf- en breekwerk in de bovenliggende verharding vermeden worden.

Wie kan mijn tank definitief buiten gebruik stellen?

Eens je weet waar de tank zich bevindt kan je hem definitief buiten gebruik laten stellen. Op de website van Informazout vind je een overzicht van bedrijven die tanks leegmaken, neutraliseren en/of verwijderen in de lijst van ‘tankprobleemoplossers’ (helemaal onderaan op die webpagina).

Bespreek je vraag met onze experten!

Heb je een vraag over de opzoeking van ondergrondse objecten zoals kabels, leidingen, riolering of andere ondergrondse zaken? Onze experten geven je graag advies.

Pin It on Pinterest

Share This