+32 3 722 17 44 info@digitaleproefsleuf.be

Projectfiche

Terug naar projecten
Grondradaronderzoek voor opzoeking waterleiding

Bepalen aanwezigheid stookolietank voor verkoop van een woning

Periode: 08/2019

Locatie: Bonheiden, Antwerpen

Opdrachtgever: Privé

Diensten: ondergrondse metingen

Opzoeking van een ondergrondse tank

Dit is een standaardcase waarbij een particulier een woning verkoopt. Bij het verleiden van de akte dient een attest van buitengebruikstelling voorgelegd te worden door de verkopende partij indien de tank niet meer gebruikt wordt en ook niet meer gekeurd is. Hiervoor moet de tank gereinigd worden. Dit is enkel mogelijk indien de locatie van de tank gekend is.

Indien de ligging van de tank niet geweten is kan deze door middel van een grondradaronderzoek opgespoord worden. Zo kan de ligging van de tank bepaald worden, maar ook de locatie van het toegangsdeksel. Op deze manier kan zonder al te veel graafwerk en schade aan de bovenliggende verharding de tank alsnog gereinigd worden door een erkende dienst.

 

Buitengebruikstelling ondergrondse tank

De buitengebruikstelling wordt opgelegd door de VLAREM (milieu)wetgeving. In dit voorbeeld was het niet duidelijk of de tank die sinds de jaren 80 niet meer gebruikt werd, nog aanwezig was. Aanvankelijk dacht men van niet, maar na analyse van de resultaten op kantoor kwam deze duidelijk naar boven. Een vervolgstap voor de eigenaar is nagaan of deze toen (enkele decenia geleden) werd geneutraliseerd of dat dit nu nog dient te gebeuren.

liggingsplan waterleiding

Tank laten opsporen?

Om de tank te neutraliseren en het attest te bekomen moet deze ondergrondse tank opgespoord worden. Teccon biedt de mogelijkheid om de tank te lokaliseren door middel van grondradardetectie. Hierbij wordt op basis van de radar-diepteprofielen de exacte locatie en geschatte afmetingen en volume bepaald. Ook kan de toegang tot het mangat gelokaliseerd worden. Op deze manier kan onnodig graaf en breekwerk in de bovenliggende verharding vermeden worden.

Pin It on Pinterest

Share This