+32 3 722 17 44 info@digitaleproefsleuf.be

Projectfiche

Terug naar projecten
Opzoeking van de perimeterdraad van een maairobot

Onderbroken perimeterdraad van een robotmaaier

Periode: april 2021

Locatie: Olen, Antwerpen

Opdrachtgever: Particulier

Diensten: ondergrondse metingen

Onderbroken perimeterdraad van maairobot

Bij de meeste robotmaaiers ligt er een kabel (perimeterdraad) rondom de gazon die de grenzen afbakent tot waar de robotmaaier mag komen en de robot terug naar zijn basisstation leidt bij het einde van een maaibeurt. Op deze kabel staat een elektrisch signaal dat de robotmaaier continu opvangt.

Wanneer de kabel onderbroken is en er geen stroom meer door de volledige kabel kan gaan, kan de robotmaaier deze niet meer detecteren. Hierdoor zal de robot niet meer kunnen starten met werken.

Een kabel kan kapot geraken door verschillende zaken: verticuteren, spade in de grond steken,… De exacte locatie van deze breuk zoeken zonder de gepaste hulpmiddelen wordt hierdoor al snel een onbegonnen werk.

 

Detectie van de onderbroken kabel met radiodetectie

Wanneer de kabel volledig onderbroken is, kunnen we met radiodetectie de exacte positie van de breuk opsporen. Op die manier dient er niet onnodig lang gezocht te worden, kan de draad snel terug hersteld worden en kan de robotmaaier verder aan het werk.

Meer weten over opzoeking van ondergrondse objecten?

Teccon brengt de ligging van kabels, leidingen, riolering en andere ondergrondse objecten in kaart zonder graaf of breekwerk.

Pin It on Pinterest

Share This