+32 3 722 17 44 info@digitaleproefsleuf.be

Projectfiche

Terug naar projecten
plan overwelving ondergrondse beek

In kaart brengen van de ondergrondse overwelving van een beek

Periode: 04/2021

Locatie: Profondeville

Opdrachtgever: Privé

Diensten: ondergrondse metingen

Opzoeking van ondergrondse overwelving

De Tailfer is een overwelfde beek in Profondville die in verbinding staat met de Maas. Door een lek in een waterleiding ontstond een zinkgat boven de ondergrondse beek. De eigenaar wil dit zinkgat herstellen maar ook een gedeelte van de ondergrondse overwelving is ingestort (op 2 m diepte). In 2000 werden er renovatiewerken aan deze overwelving uitgevoerd waarbij een deel al door prefab betonelementen werd vervangen. De vraag van de eigenaar was of achterhaald kon worden of de oude overwelving (periode 1850) nog steeds actief was of al gebypassed werd door de renovatiewerken uitgevoerd in het jaar 2000. Van deze werken waren helaas geen plannen of foto’s beschikbaar.

Met behulp van een drijvende radiosonde, grondradar en visuele inspectie slaagde Teccon erin het actief tracé in kaart te brengen.

Op basis van deze gegevens kan overgegaan worden tot het herstellen van het zinkgat en indien nodig de 19de -eeuwse overwelving.

 

Meer weten over opzoeking van ondergrondse objecten?

Teccon maakt gebruik van digitale proefsleuven voor het in kaart brengen van kabels, leidingen en andere ondergrondse objecten.

Pin It on Pinterest

Share This